Dario Marčac

Dario Marčac ima 26 godina i TikTok je senzacija s pola milijuna pratitelja. Osnivač je najveće zajednice TikTok kreatora u regiji pod nazivom Crew i organizator je prvog TikTok meet-upa u Hrvatskoj.

Povezujući TikTok s Instagramom Dario ima preko 650 000 pratitelja koji konzumiraju njegov sadržaj. Vodi i kanale za nekoliko brendova koji su među prvima prepoznali snagu TikTok platforme koja je najbrže rastuća, a čiji je koncept drugačiji od Instagrama i Facebooka.

Dario je ujedno i najmlađi kolumnist Jutarnjeg lista, te redovit gost konferencija i festivala: panel UEFA Futsal Lige prvaka na temu "Kako postati uspješna sportska organizacija", gdje je sudjelovao kao panelist i pokazao prednosti korištenja TikToka u sportskim organizacijama; kao predavač na WOLF konferenciji; My Smart City Zadar konferencija o digitalnim nomadima; kao moderator panela na konferenciji Cro Commerce 2021 vodio je raspravu o influencerima i njihovoj ulozi u marketingu; panelist na konferenciji Lider Marketing by Number, te Digital Summit Ljubljana. Sa samo 26 godina Dario je bio najmlađi predavač na Weekend Media Festivalu 2021. u Rovinju.

Zbog činjenice da na TikTok platformi uspješno vodi desetke profila kompanija te da je njegov privatni sadržaj uvijek drugačiji i zanimljiv, mediji redovito prenose njegov rad. Njegov #BookTok izazov u kojem je sudjelovalo 16 školskih knjižničara iz cijele Hrvatske popraćen je u TV emisijama, brojnim novinama i časopisima.