Kristina Ercegović

Kristina Ercegović, EMBA – serijska poduzetnica, poslovna savjetnica za mikro i male poduzetnike, autorica knjiga o poduzetništvu i predavačica na temu poduzetništva.

Kristina Ercegović rođena je 8. veljače 1976. u Zagrebu. Diplomirala je marketing 1998. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i 2008. završila Executive MBA u poslovnoj školi Cotrugli. 2010 završila je NLP Leadership Akademiju, a 2013. i NLP Leadership Master te Advanced Program in Business, jednogodišnji program kao odabrana stipendistica Instituta za inovacije.

2002. osnovala je Herakleu, prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za mystery shopping u sklopu koje je pokrenula i niz inovativnih projekata poput Mystery shopping dana, dodjelu nacionalne Nagrade za posvećenost kvaliteti usluge te Heraklea Customer Service akademiju. Herakleu je prodala u ožujku 2012. Mildu je osnovala 2013, da bi je prodala 2014.
 
Od 2010. vodi vlastitu tvrtku Zaokret u sklopu koje projektom Business Caféa umrežava i educira male poduzetnike, savjetujući ih kako da pokrenu, izgrade i prodaju svoj biznis bez da pritom izgore, te redovito piše kolumne, knjige i vlastiti blog, a od 2019. pokrenula je i vodi portal, konferenciju, radionice, retreate i VIP klub Žene i novac (www.zeneinovac.com) Bila je mentorica na niz start-up natjecanja kao i u TV emisiji Snaga volje. Čest je gost predavač, mentor kao i moderator panela na raznim poslovnim konferencijama te poslovni influencer.

Predavala je kolegij Poduzetništvo na privatnom učilištu Algebra te kolegij Poslovna analiza na učilištu Effectus. Bila je i predavač na Absence Academy – Akademiji upravljanja apsentizmom u Zagrebu i Beogradu s temom – Sreća – produktivnost – profit, kao i s temom Važnost kvalitete usluge na Call Centar Akademiji. S poslovnom kolegicom Mirelom Španjol Marković, vlasnicom Cicerona, osmislila je programe Prečicom do uspjeha 2015. i 2018. Intrapreneurship – poduzetnički način razmišljanja u korporaciji i državnoj upravi.

Bila je i TEDx govornik, članica CRANE-a te je godinama bila predsjednica i potom članica žirija za odabir najbolje hrvatske poduzetnice u organizaciji Women in Adria.


Uz Veronicu Karlsson koautorica je prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu, naziva Measuring Management and The Moment of Truth, a sa Sašom Petrom napisala je knjigu Tajna nestalog kupca. 2013. Napisala je Sam svoj gazda – kako uspjeti u poduzetništvu unatoč svemu i svima te 2017. What is your ROI on Joy – My life. My business. My rules. Njezina peta knjiga je Najjači si kad si svoj – Ljudska strana biznisa pravi transformator svijesti poduzetnika kako brojni komentari čitatelja kažu.

Dvaput je dobila MSPA Europe PR and Marketing Award, nagradu za najuspješnije promoviranje mystery shoppinga u Europi u 2004. i 2005. godini.

Dobila je CROMINU nagradu za najboljeg menadžera 2007. godine u kategoriji mladi menadžer kao prva žena u toj kategoriji i najmlađi menadžer, a u svibnju 2008. dobila je MSPA Hall of Fame Award, priznanje za uspješno promoviranje mystery shoppinga u Jugoistočnoj Europi. Bila je i nominirana za Ženu godine u organizaciji časopisa Zaposlena 2009. godine, te za Veuve Cliquot nagradu za Najbolju poslovnu ženu u Hrvatskoj 2018. godine. Iste godine osvojila je Central European Start Up Awards nagradu u kategoriji Female Role Model za poduzetništvo.

2020 zajedno s 19 ostalih kolega osnovala je Udrugu Glas poduzetnika u sklopu koje je uz moto – bez edukacije nema transformacije uspostavila Odbor i sistem za edukaciju članova.

Prije 20 godina poduzetništva radila je četiri i pol godine u Plivi, od čega godinu dana u Poljskoj i Češkoj.

www.kristinaercegovic.com

www.zeneinovac.com

www.businesscafe.hr