Žakline Troskot

Žakline Troskot vlasnica je zagrebačkih slastičarnica Amélie, a javnosti je poznata kao članica žirija u popularnom slastičarskom showu “Tri, dva, jedan – peci” i kulinarskom showu “Tri, dva, jedan – kuhaj” te po mandatu kao predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Zagreb.

Rođena je i odrasla u Münchenu, a u Hrvatsku se doselila 2000.godine.

Iako je od malena bila zaljubljena u gastronomiju, Žakline je odlučila upisati studij ekonomije te se nakon toga zaposlila u Münchenu u banci.

Kada je doselila u Zagreb radila je godinu dana u odvjetničkom uredu sudskog tumača za njemački jezik.

Nakon godine dana u odvjetničkom uredu, Žakline je deset godina bila voditelj marketinga njemačke tvrtke za donje rublje u Hrvatskoj.

Iako je bila jako uspješna u svome poslu, on je nije ispunjavao. Osjećala se kao da je dala sve od sebe i da mora krenuti dalje. Kada se vratila s porodiljnog dopusta, odlučila je dati otkaz 1. svibnja 2010. godine i slijediti svoj san. Pošto ju je od malena zanimalo pečenje kolača i slastica, vjerujući u sebe i svoj san, odlučila je otvoriti slastičarnicu.

San je ostvarila 24. lipnja 2010. godine. Iako je u to vrijeme u Hrvatskoj bila velika kriza, Žakline je odlučila uložiti sve što ima u otvorenje svoje prve slastičarnice u Zagrebu u Vlaškoj 6. Slastičarnicu je nazvala “Amélie”. Kolači koje Žakline nudi svojim gostima izrađeni su od vrhunskih domaćih sastojaka po njezinim provjereno ukusnim receptima.

Najveće postignuće Žakline Troskot je svakako ostvarenje njezinog sna, otvaranje slastičarnice Amélie koja se nalazi na čak tri lokacije u Zagrebu i koja trenutno ima 55 zaposlenih.